APK

AA Autoservice verzorgt uiteraard ook APK keuringen voor benzine-, gas-, en dieselauto’s. Ook bestelwagens tot 3500 kg zijn van harte welkom. Onder het genot van een kop koffie kunt u meestal gewoon wachten op de meeste werkzaamheden. Tijdens het wachten kunt u bij AA Autoservice gebruik maken van internet. Wilt of kunt u niet wachten, dan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een leenfiets of een leenauto. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat u wordt opgehaald of thuisgebracht.

Waarom & wanneer naar de APK?

Tijdens de APK-keuring letten onze keurmeesters op de verkeersveiligheid, het milieu en de registratie van uw auto. Deze wettelijk in heel Europa verplichte keuring dient periodiek uitgevoerd te worden. Wanneer uw auto naar de APK moet, is afhankelijk van het type auto dat u bezit. AA Autoservice geeft u een korte indruk:

De eerste keuring van een benzine auto dient vier jaar nadat de auto voor het eerst de weg op is gegaan plaats te vinden. Daarna moet de auto twee keer om de twee jaar naar de APK, waarna een jaarlijkse APK verplicht is.

Een diesel of LPG auto moet drie jaar nadat de auto voor het eerst de weg opgelaten is gekeurd worden. Daarna dient de APK jaarlijks uitgevoerd te worden.

Auto’s ouder dan 30 jaar van na 1 januari 1960 moeten eens per twee jaar naar de APK (dit geldt alleen als de auto in 2008 gekeurd is). Auto’s van voor 1960 behoeven geen APK keuring te ondergaan.

Vervanging of reparatie

Indien tijdens de keuring blijkt dat vervanging van onderdelen noodzakelijk is, dan kunnen deze gewoon door ons geleverd worden. AA Autoservice wordt meerdere malen per dag voorzien van de onderdelen die wij online op ieder gewenst moment kunnen bestellen. Misgrijpen of erg lang wachten komt zo bijna niet meer voor! Om de kosten te drukken kunnen wij zorgen voor goede, tweedehands materialen. Wij leveren zowel originele als imitatie- en tweedehands materialen. Zo bieden wij iedere klant een oplossing op maat.

Wordt een auto onverhoopt afgekeurd, dan is er natuurlijk de mogelijkheid om dit door ons, of zelf thuis door een handige kennis of buurman te laten repareren. De auto kan zonder extra kosten opnieuw bij de RDW afgemeld worden indien onze keurmeester binnen een week heeft geoordeeld dat de gedane reparaties aan de wettelijke eisen voldoen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met AA Autoservice.